zaterdag, juni 28, 2008

Nieuwe speeltuin in Harich opent zijn deuren!

Nynke vind het zo geweldig om buiten te spelen en overal in en op te klimmen dat we besloten hebben om een stukje grasveld op te offeren voor een klimtoestel in de achtertuin. Nu kun je in die categorie van alles krijgen ,van klein en bescheiden tot een halve speeltuin. Nu was ergens daar tussen in de bedoeling, maar ik had me een beetje verkeken op de maten. Toen het geraamte stond stak het al een meter boven de schutting uit, en met dak is het gevaarte 3,5 meter hoog en 4,5 meter breed en diep. Toch een halve speeltuin in de achtertuin dus, en weer 2 weken elk vrij uurtje nuttig besteed. Gelukkig is Nynke nooit te beroerd om te " helpuh", anders had het zeker een week korter geduurd :-).


Onze tuin is niet helemaal vlak, en dat heb ik geweten. Er moest het nodige graaf- en meetwerk aan te pas komen om het geheel een beetje waterpas neer te zetten, maar uiteindelijk is dat redelijk gelukt, met als bijkomend voordeel dat het geheel stevig in de grond staat! Vandaag met de nodige kapriolen het dak gemonteerd, dus het geheel is speelgereed en we kunnen het binnenkort commercieel gaan uitnutten :-).


Nynke was in ieder geval bijzonder enthousiast over het eindresultaat(" Moooi") en de mogelijkheden. We hebben onszelf weer wat op de hals gehaald, want ik heb haar alleen vandaag al 4 keer een kwartier geduwd op de " Scho-jo", en heb ook al regelmatig gesurveilleerd bij het " bijen". Maar ja, als je ziet hoe leuk ze het vind is dat al gauw vergeten.


Nu nog even zand in de zandbak regelen, maar voorlopig is kapitein Nynke bijzonder content!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een installatie zeg. Mogen wij ook een keer komen spelen?
Zo te zien mag je nog wel eens een cursusje maatvoering gaan volgen. Dan weet je beter wat je koopt en of het in je tuin past.
Je mag wel een hek voor de trap maken om te voorkomen dat je er halve dagen bij moet staan.

Anoniem zei

Hai!

Weer eens even bij gelezen op jullie blog. Wat een heerlijke verhalen weer om te lezen.

groetjes Saskia (vermoedelijk ook mede namens Gerard en Maureen)

Anoniem zei

Dat was wel even een serieuze update. Hartelijk dank voor het zo grandioos voldoen aan ons verzoek!
Ziet er goed uit allemaal.
Kids groeien als kool en papa wordt steeds handiger :-)

Groeten van de Leeuwtjes.