maandag, november 30, 2009

Drukke ouders = drukke kinderen....

Afgelopen weekend was erg gezellig, maar ook behoorlijk slopend. We hadden zaterdag een feestje van mijn werk, waar we inclusief partner uitgenodigd waren. Uiteraard weer ergens in de buurt van Utrecht, dus we hebben lekker bij Erik en Marlies gelogeerd in hun nieuwe casa! Voor de kinderen (en voor ons) groot feest, logeren bij oom Erik en tante Marlies, want die denken nog dat je kinderen de hele tijd moet vermaken ;-) Dus de kinderen gesloopt op bed en wij gezellig samen uit eten en daarna naar een leuk feestje in de Nonnerie in Maarssen. Niet gek laat geworden, maar toch best vermoeiend. Zelfs Sinterklaas kwam nog even langs (waar zie je die man niet zo in de aanloop naar 5 december). De volgende dag weer huiswaarts, want ´s middags een housewarming van de overburen, die in 3 jaar eigenhandig een nieuw paleis hebben neergezet! Nynke en Rens mochten ook mee, en hebben de hele middag lekker met de buurtkinderen door het huis gevlogen! En tja, dat moet je dan op maandag bezuren.... Ze waren bij vlagen niet te genieten vandaag, en moesten echt even bijkomen van alle indrukken. Ach geeft niks, dan maken we er gewoon een rustig dagje van met veel slapen (Rens) en even bijkomen voor de televisie met -Ka-Chowwww!!- Bliksem McQueen (Nynke). En ach, als ze je dan " helpen" bij het schilderijtjes ophangen en Nynke zegt heel spontaan "Ik vind het heel aardig heitie, dat je schilderijtjes ophangt op mijn kamer!" dan is als heitie zijnde je hele dag weer goed!
Tegenwoordig fungeer ik zo af en toe ook als tolk tussen Rens en de rest van de wereld. Want context is zo af en toe best belangrijk, zeker als je zoon met pretooges, een grote grijns en zwaaiend met zijn ´Japie´ op zijn moeder af komt onder het luid roepen van "Bos!Vangen!". Want ja, hoe moet je nu ruiken dat dat Rens zijn afkorting is van ´In de naam van het honderd bunder bos ga ik je vangen!!´. (Degene die de film waar het uitkomt goed raad maakt kans op een mooie prijs...).
Afgelopen woensdag was Sinterklaas op visite bij de gemeente Bolsward, en Nynke en Rens mochten met memmie mee om dat mee te maken. Erg leuk en kleinschalig, met maar 12 kinderen had Sinterklaas aandacht voor iedereen. Eerst mochten de kinderen een mooie tekening maken voor Sinterklaas. De zwarte pieten waren daar al, en die werden door Nynke nog even geconfronteerd met het feit dat ze het huis binnensluipen als zij slaapt. Van die bravoure was weinig meer over toen Sinterklaas arriveerde. Memmie moest toch maar mee het kadootje ophalen. Rens is wat dat betreft een stuk minder verlegen, die ging zonder problemen bij de Sint op schoot. Dansen met Sint en Piet vond Nynke dan weer geen probleem. Al met al een hele leuke middag, die Nynke na het zingen van " dag Sinterklaasje" de uitspraak ontlokte " het was gezellig bij Sinterklaas!".



2 opmerkingen:

Steef, Suzanne, Mika en Jesse zei

Hé Sinterklaas heeft het druk gehad zie ik! Hij was ook bij ons in Borne! En Mika vond het ook geweldig leuk!

Enne, Rens kijkt dus ook graag naar Winnie de Pooh!

Leuk hoor om weer eens een lang berichtje met foto's te lezen!

Groetjes van Suzanne (en de rest natuurlijk!

Barry en Ingrid zei

"In de naam van het honderd bunder bos ga ik je vangen!" komt (maar Suzanne was me al voor) uit Winnie de Pooh. Winnie woont in het "Honderd Bunder Bos"... Ga ik door voor de koelkast?

Barry