maandag, juli 12, 2010

Afzwemmen

Elke week ga ik met Nynke en Rens zwemmen in de sportschool in Joure. De juf vond het wel weer eens tijd om voor een diploma te zwemmen. De juf maakte de laatste keren de oefeningen al steeds moeilijker. Nynke en Rens hebben in vakantie veel geoefend in het zwembad van de camping, dus afzwemmen mocht geen probleem zijn. Aangemoedigd door Pake en Beppe ging eerst Rens voor Guppy 3 en daarna Nynke (in de pyjama) voor Puppy 3. Op de foto staat Rens samen met juf op de foto met kurkjes om. Hij zwom af zonder kurkjes, maar dit was tijdens het afzwemmen van Nynke en toen mocht Rens de kurkjes om. Rens doet samen met juf het even voor hoe het moet.

Rens is heel serieus en neemt alle oefeningen dan ook bloedserieus. Als eerste moest van de kant gesprongen/ gevallen worden. Sinds de vakantie springt Rens zonder pardon zo in het water. Met een heuse sprong vanaf de kant springt Rens er zo in. Samen met mama op de buik en op de rug een baantje drijven. Zelf op de mat klimmen en er afvallen. En als laatst ook nog onder water. Met het hoofd onder water daar houdt Rens niet van (zou hij dat van opa hebben?), maar voor een diploma doet ook Rens zijn hoofd onder water. Kom maar op met Guppy 3, op naar Puppy 1.

Normaal gaat Nynke in de les liever onder water, dan naar de juf luisteren. Ze doet liever waar ze zelf zin in heeft. Maar omdat het om een echt diploma ging, wilde Nynke heel goed doen wat de juf zei. Omdat ze de pyjama aanhad moest er eerst even worden geslapen (zelf drijven waarbij ik alleen haar handen vasthoud). Ook met de ballon dreef ze als de beste en ook door het gat zwemmen is voor een (onder)waterrat als Nynke geen uitdaging meer. Met dank aan pake en beppe hebben we nu ook foto's van het afzwemmen.


1 opmerking:

Anoniem zei

voor Nynke en Rens
Wat zijn jullie verschrikkelijk knap!!!!
Volgens mij zijn jullie de allerbeste zwemmers van Harich!
groetjes van tante miep