zondag, juli 20, 2008

Zelf doen!

Ik heb volgens mij al vaker een dergelijke titel gebruikt, en daarna volgde dan een verhaal over Nynke die weer eens iets zelf wilde. Deze keer is het niet anders, maar ze is nu duidelijk in een nieuwe fase aangekomen, waar ze alles wil proberen. Ze krijgt sinds kort de deuren open, dus ik heb de deurkrukken beneden maar omhoog gezet. Lichtknopjes zijn ook favoriet, want het blijft interessant om te ontdekken dat een aktie op de ene plek gevolgen heeft op een andere. Mochten de buren zich afvragen of we stroomstoring hebben dan kunnen we ze gerust stellen. Het is Nynke die continue het licht aan en uit doet…..


Ook met eten moet het allemaal zelf. Als wij de “lippel” ter hand nemen wordt ons resoluut duidelijk gemaakt dat ze dat zelf wel kan. En oefening baart kunst, want het gaat steeds beter, en eigenlijk is het ook wel prettig dat we niet alles meer hoeven voeren. Maar alle begin is moeilijk, dus het kost zo af en toe wel wat extra badwater…..

Mirjam had toevallig vorige week Nynkes stoel uit elkaar voor een grote schoonmaakbeurt, en toen hebben we het kinderstoelgedeelte bij wijze van experiment maar weggelaten. Ideaal, want nu kan ze echt zelf op en af de stoel klimmen, dus een stuk beter voor mijn rug. Nynke vind het prima en blijft keurig zitten.

Geen opmerkingen: