zondag, november 02, 2008

Blokjes en familiedag

Vorig weekend waren Selma, Angela en Carin op visite. Rens kreeg een mooie vrachtauto, en Nynke mooie blokjes. 1x raden wie met de auto speelt en wie met de blokjes....


Rens vind de blokjes prachtig, getuige het beeldmateriaal:




Gister (1 november) waren we door Opa en Oma de Gier uitgenodigd voor een familie-dag ter gelegenheid van het feit dat ze samen 170 jaar! waren geworden dit jaar, en alweer 62 jaar lang getrouwd zijn. Zoals Opa memoreerde had het even geduurd voordat een geschikte datum kon worden gevonden, omdat met name de kleinkinderen tegenwoordig de hele wereld over vliegen. Tja, goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar denken, ik kan me nog goed herinneren hoe ik onder de indruk was van Opa die na terugkomst van een vakantie vertelde dat dit al de 35ste keer was dat hij met een vliegtuig gevlogen had! Zelf laten ze zich trouwens ook niet onbetuigd, al worden tegenwoordig vooral digitale reizen gemaakt. Zo is Opa driftig aan het Skypen met Nieuw-Zeeland, en wordt over de hele wereld met familie contact gehouden via e-mail! Ik vind dat bijzonder knap, want zelf voor iemand die er zijn dagelijks werk in heeft is de technologische ontwikkeling al bijna niet meer bij te houden. Complimenten Opa!


De avond van te voren waren we al bij Cees en Nicoline, en dat was natuurlijk feest voor alle betrokkenen!

De familiedag was erg gezellig! Iedereen was er, en er was genoeg bij te praten. Daarnaast hoef je, zoals een van mijn nichtjes opmerkte, op een De Gier-feestje nooit bang te zijn dat je van de honger omkomt, en deze gelegenheid was daarop met een prima brunch-buffet geen uitzondering. Familiefotograaf Andy heeft ons in uiteenlopende samenstellingen op de gevoelige plaat vastgelegd, dus er is ook een waardevol aandenken. Rens en Nynke hebben zich prima vermaakt, zoals hier met nichtje Anouk.




Uiteraard waren we van te voren naar de kapper geweest, en Rens werd daar getransformeerd van baby met een "Opa-kuif" (zoals Mirjam het noemde) naar stoere vent met stekeltjes.

Rensje wist met zijn nieuwe coupe en zijn glimlach alle tantes en nichtjes voor zich te winnen. Hij mocht dan ook bij iedereen op schoot zitten, zoals hier bij mijn nichtje Maartje.




Al met al een geslaagde dag. Zoals mijn vader al memoreerde: Op naar de 180! Opa en Oma, bedankt voor deze mooie dag!

1 opmerking:

Anoniem zei

De familiedag was inderdaad weer een succes,in de zin van,dat de sfeer onder elkaar weer heel goed was.Wij als ouders,grootouders en overgroot-ouders hebben er weer veel plezier van ondervonden.
En de website van Anton,onze oudste kleinzoon,heeft hier weer een stukje geschiedenis geschreven en mede daardoor de documentatie ook heeft aangevuld met feiten waar je met genoegen op terug kan zien!
Het is ook niet niks samen 170 jaar en ook nog 62 jaar getrouwd te mogen zijn.Alleen de toekomstdroom naar samen 180 jaar te mogen worden is misschien wel een te grote stap ?
Niet,dat we zelf niet bereid zouden zijn,deze stap te ondergaan,maar dan wel met voorbehoud van een algemene uitspraak :OUDER WORDEN willen we allemaal wel,maar OUD ZIJN is toch wel weer een aparte OPGAVE in het leven van een mens.
Niettemin,de belangrijkheid van deze familiedag was in ieder geval:Een eensgezinde MINDERHEID,WINT het altijd van een verdeelde MEERDERHEID,waarvan acte.