maandag, april 06, 2009

Even bijpraten...

Daar was ik weer! Hoogste tijd om even bij te praten. Net na de vorige post gingen we op wintersport naar Sölden in Oostenrijk, samen met Barry en Ingrid en Gonny en Edwin. Weer ouderwets gezellig, en zwaar genieten na 2 jaar gedwongen onthouding vanwege zwangerschappen. Voor het eerst met kinderen, en dat ging eigenlijk hardstikke goed! We hadden een mooi oppasschema in elkaar gedraaid, waardoor iedereen in ieder geval elke dag lekker buiten in de sneeuw kon spelen. Voor Nynke, Rens en Imke was het vooral een weekje gezellig binnen spelen, wat met name voor Nynke wel een opgave was, want ze kon haar energie niet zo goed kwijt. Ik heb nog wel geinformeerd of ze niet al op ski-les mocht, maar dat is helaas vanaf 3 jaar. Dus volgend jaar Nynke! In het geleende Spyder-pak van Tommy zag ze er in ieder geval wel uit als professioneel skieer!
De sneeuw was best interessant, maar ook best koud aan de handjes (en lekker om op te eten....) We zaten aan de piste, en dat was een uitstekende locatie! Rens vond het allemaal wel best en liet zien dat het inderdaad een kind van zijn moeder is, hangend op de bank met de zapper in de hand....Gedurende de vakantie was Rens voor het eerst jarig! Uiteraard hebben we dat wel even gevierd, maar het echte feestje was pas na de vakantie. Rens kreeg van iedereen een stukje duplo-trein, en had aan het eind van de dag de hele set compleet. En dat ie daar blij mee was mag blijken uit het feit dat de rails nog steeds in de kamer ligt en er dagelijks mee gespeeld wordt! Het was best mooi weer en dus kon er ook buiten gespeeld worden. De zandbak blijkt ook bij gasten een favoriete hangplek! Voor onze eigen kinderen ook, en met het mooie weer van de laatste tijd wordt er weer erg veel gebruik van gemaakt. de schommel is ook in trek, en beide kinderen leren nu ook op de " grote kindjes schommel" te schommelen. Nynke kan het al heel goed (maar wil natuurlijk ook gelijk weer hard en valt dus nog wel eens.....) en Rens houdt zichzelf inmiddels ook goed vast (en oefent hier in stoer kijken....).En als er binnen gespeeld moet worden, dan doe je toch gewoon kappertje? Nynke kan inmiddels alle binnendeuren zelf open maken ondanks de omhoog gemonteerde krukken, dus een borstel is zo gehaald. " Ben zo terug!" klinkt het regelmatig... En zeg nou zelf, wat is er leuker dan met een beetje ranja en heities borstel Rens zijn haar mooi te doen?En samen in de speelgoedla is natuurlijk ook altijd een goed idee!

Nynke ontwikkelt zich op dit moment vooral qua taalvaardigheid. Er komen tegenwoordig hele zinnen uit, en dat geeft weer hele nieuwe inzichten in de belevingswereld van een 2-jarige. Zo heeft ze onlangs de vertragingstaktieken ontdekt (als we op bed gaan " Nog 5 minuutjes!") en is ze aan het experimenteren met oorzaak en gevolg en anticiperen op wat wij gaan zeggen. Zo had madam vanmiddag bedacht dat ze iets anders op haar brood wilde, en werden eerst de stukjes keurig op tafel gelegd terwijl ze uitlegde " Ik vind die niet lekker! Die ook niet lekker, en die ook niet lekker!" En dat terwijl een broodje met kabouter Plop hagelslag normaal het lekkerste is dat je kunt krijgen. Maar ja, hoe voorkom je anders dat heitie zegt " eerst die opeten" voor je een nieuw broodje krijgt?
Een andere favoriete bezigheid is helpen Rens opvoeden. Rens, onder het spelen in de tuin: "Memmie!" Nynke: " Nee Jens, niet memmie. Papa!"
Rens is ondertussen vooral druk met leren lopen. We noemen em inmiddels rollator-Rens, want met dat hulpmiddel racet hij het hele huis door. Alleen dat los lopen, dat is toch nog een beetje eng....
Gister was Imke bij ons te spelen, en dat ging prima! Imke is zonder haar ouders namelijk een keurig opgevoede jongedame waar je geen kind aan hebt. Dit in tegenstelling tot ons eigen tuig, alhoewel Nynke ook best lief kan doen....




1 opmerking:

Anoniem zei

ja,inderdaad is na een vakantie weer veel te verhalen.En niet in het minst nog wel een SKI-vakantie,die wij vroeger niet kende,laat staan ervan hebben kunnen genieten.Maar ja, daarvoor zijn Oma en ik al van de jaren '24 en '22.
Niettemin hebben wij van vakantie tijden ook veel genoten.In de vakantie is iedere dag de beste dag en kan daardoor zelfs levensverlengend werken.
Natuurlijk is een vakantie in de sneeuw wel koud ,maar het feit dat jullie dicht bij de piste zaten is vanzelfsprekend een ideale locatie te noemen !
Toch blijft het ook een feit dat een succesvol leven altijd is opgebouwd uit eenvoudige en gezonde denkbeelden.Ook wordt het leven wel eens vergeleken met een "korte dag" of een "lange werkdag" !
Maar het leven is ook een AAN eenschakeling van kansen en daardoor ook interessant als wij een doel hebben en daarvoor dan ook gaan!
Daarin past dan ook onthoudingen die op zichzelf ook weer KRACHTMETINGEN zijn.!!
En nu hebben we dan ook weer Pasen en ligt het leven weer opnieuw voor ons open op weg naar Pinksteren en Kerstmis die mede ons leven een richting kunnen aangeven voor meerwaarde van ons leven !
P.S.
Je hebt wel weer opnieuw heel leuk over de kinderen geschreven ! !