maandag, december 28, 2009

De feestmaand nemen we erg letterlijk dit jaar...

December is als altijd de feestmaand, maar deze keer nemen we dat wel heel letterlijk. Rond sinterklaas en kerst komt meestal het keyboard van zolder en gaat Mirjam los op de kerstklassiekers en sinterklaashymnen, en soms toeter ik ook nog ff mee. Voor de kinderen hebben al die knopjes op het keyboard natuurlijk een magische aantrekkingskracht, en ze vragen dan ook regelmatig of ze even mogen ' pianospelen'. Zolang ze het volume redelijk beschaafd houden mag dat meestal wel, en ze hebben dan ook al redelijk door hoe het werkt. Het leukste zijn natuurlijk de knopjes waarmee je het meeste herrie produceert, lees de chord-mode waarmee je in een keer een heel orkest loslaat als begeleiding, of natuurlijk gewoon het demo-knopje waarmee je een pianovirtuoos loslaat zonder verder ook maar 1 toets aan te raken.

Bij feesten hoort natuurlijk ook dansen en zingen! Nynke is helemaal verslaafd aan dansen en doet minimaal 3x per dag de kabouterdans, vaak met eigen zang, soms ook op basis van het origineel. En laat ik nu net de familiecomputer met pensioen gestuurd hebben om em te vervangen door een heuse iMac (eindelijk, na 20 jaar windows weer terug bij de bron!)! Dus daar moest even kabouter plop op getoverd worden.

De combinatie van die drie feestelijke elementen leidt tot een videofilmpje. Geniet van Nynke en Rens als filmsterren in deze allereerste videobewerking! Jullie tips, tricks en kritieken op dat vlak zijn meer dan welkom in de commentaarsectie van deze blog. Wij maken ons ondertussen op voor het een-na-laatste feest van dit jaar: Nynkes verjaardag!

1 opmerking:

Anoniem zei

He Mirjam,
volgens mij oud overburen hè in de hulststraat..alles goed met je?al gestopt met korfballen zeker??Leuke blogs en kids. Groetjes Marcel vd Broek (m_vanderbroek@hotmail.com)