donderdag, september 12, 2013

Denemarken

Dit jaar ging de vakante naar Denemarken. Net als de rest van Europa was het hier ook prachtig weer. In 1 dag zijn we gereden naar de oostkust net op het eiland Funen. Hier zaten we heel dicht bij de zee, maar we hebben niet in zee gezwommen, omdat er heel veel kwallen dreven. Gelukkig was er op de camping een mooi zwembad met glijbaan. En in de zee kon je prachtig op krabben vissen. Dit was jeugdsentiment, want dertig jaar geleden heb ik ook krabben gevangen met een knijper aan een touwtje. Alleen nu hadden we in plaats van mosselen salami aan de knijper. Nynke ving zo'n grote krab dat die niet in het emmertje paste (of het emmertje was te klein).



En als je in Denemarken bent ga je natuurlijk naar Legoland. Dat was erg leuk. Ik ben met Nynke twee keer in de achtbaan geweest. Dit was een achtbaan met een vrije val van 5 meter. Best eng dus, maar mama gilde harder dan Nynke. Maar Rens is net zo'n held, want op de foto hieronder komen Rens en Anton naar beneden. En de kenners onder ons herkennen natuurlijk de waterpoort van lego.






Na een week zijn we ook nog naar een andere camping gegaan. Vanuit daar hebben we ook diverse uitstapjes gemaakt. We hebben een middag gekanood, we zijn naar een groot fregat geweest, waar een echt kanon werd afgevuurd. En we zijn verdwaald in Labirinthia. Hier waren allemaal doolhoven. Erg leuk. Maar het toppunt voor Nynke was de schuimparty op de camping. Dit was niet zo'n laf schuimfeestje zoals vorig jaar, met alleen wat bellenblaas, maar serieus schuim.








Geen opmerkingen: