dinsdag, februari 27, 2007

Met sprongen vooruit

Er is weer veel gebeurd sinds de laatste post, alhoewel het natuurlijk wel allemaal over een betrekkelijk klein onderwerp gaat. Zo bedoel ik bijvoorbeeld niet de stichting van Balkenende 4 of de situatie in Irak, maar gaat het gewoon over ons kleine meisje en haar ontwikkeling. En dan is een tripje naar de bakker met Mama al een hele gebeurtenis....

Een heugelijke gebeurtenis was bijvoorbeeld de komst van Pake en Beppe EN Oerpake en -beppe anderhalve week terug. Erg leuk dat mijn eigen opa en oma naar Harich konden komen om Nynke te zien en om haar een prachtig kado te overhandigen in de vorm van een ingelijst borduurwerk met Nynkes naam en geboortedatum. Ik heb het meteen een ereplaats boven de wieg gegeven! Nynke besefte het bijzondere van het bezoek, want ze lachte meteen breeduit naar zowel Cees als Oma. Daarna was het wel meteen gebeurd en viel ze in slaap bij Pake.


Afgelopen week hebben we ook de buren weer het nodige vertier bezorgd. Met man en machine werd er gegraven in onze tuin en in de berm van de weg, om onze riolering om te laten leggen. Volgens buurman Reijenga een welkome afwisseling in het dagelijks bestaan aan de keamerlanswei, voor ons vooral het einde van verstopping op gezette tijden.

Dit weekend kregen we bezoek van Ingrid en Barry (alhoewel, die vallen niet echt meer onder bezoek :-D) en van Erik en Marlies. Van hen kreeg Nynke een paar prachtige hippe mutsen en een mooie bandana, die geheel toevallig precies bij haar outfit van die dag paste. Nynke is helemaal 2007!



Waren we een week geleden nog voorzichtig optimistisch over het doorslapen van Nynke, dan is dat optimisme nu wel omgeslagen in gezond realisme. Als mevrouw 5 uur achter elkaar haalt is het veel. Dat komt deels doordat ze op dit moment een sprong in haar ontwikkeling maakt. Ze maakt opeens geluidjes, volgt alles nog veel meer met haar ogen en hoofd, en kijkt je nu echt aan. Daarnaast houdt ze nu ook al zelf haar fles vast, blijkbaar gaat het mevrouw te langzaam als mama het doet.....


Heel leuk om te zien en te ervaren, maar voor Nynke allemaal wel veel in 1 keer, dus de afgelopen 2 dagen was ze wat onrustig. En dan moest ze ook nog naar het consultatiebureau gisteren voor haar eerste prikjes. De eerst ging prima, maar de 2e leverde toch wel even wat huilen op. Volgens traditie heeft ze natuurlijk de weegapparatuur even schoongespoeld, wat overigens de uitslag niet beinvloed schijnt te hebben. 4850 gram schoon aan de haak (onze eigen weegschaal is blijkbaar iets te pessimistisch) en 56,5 centimeter.

Deze week belooft ook weer een enerverende te worden. Ik mag morgenavond een groep collega´s toespreken, dus Nynke en Mirjam gaan eten bij Ingrid en Barry, en vrijdagavond gaat Nynke weer logeren bij Opa en Oma in Norg. Alweer week 9 in Nynkes bestaan!



Geen opmerkingen: