dinsdag, juni 26, 2007

Familieweekend

Het eerste weekend na de langste dag is traditiegetrouw het familieweekend van de familie Van der Velde. Dit keer in Bramstedt (DE) in het nieuwe huis van Jelle en Janet. Schitterende locatie, met een prachtig huis en genoeg ruimte voor een echte camping. Dit keer met minder kampeerders dan anders. Ingrid is zwanger en wilde niet in een tent, wij hadden nog geen grote tent voor drie personen, etc etc. Voor Nynke de eerste keer dat ze in een klushok mocht slapen :-) !

Vrijdagavond heen gereden, geen kip op de weg en dus reden om de family-car eens even de sporen te geven. Bij 215 was de fut er wel uit, maar het was duidelijk te merken dat de Beamer ontworpen is voor veel grotere motoren, hij reed net zo stil en stabiel als bij 160.
Om een uur of 10 arriveerden we, en Nynke was, ondanks het feit dat ze in de auto al niet de hele weg geslapen had, nog wakker genoeg om even alle familie serieus te bestuderen.

Op zaterdag was Nynke om 9 uur weer wakker uiteraard, dus heit en Nynke waren de eersten die van bed waren. Uiteraard moest iedereen weer uitgebreid Nynke bekijken en aan haar zitten en Nynke was daarvan wel een beetje onder de indruk, want ze zei geen woord. Dat gebeurde pas toen iedereen even te boodschappen of te wandelen was, toen moest ze toch heit nog even vertellen hoe leuk al die aandacht was. ’s Middags gingen we met zijn allen naar het Auswanderer-haus in Bremerhaven. Een leuk museum, maar wel even wennen voor heit, want met zo’n grote wagen kun je iets minder makkelijk tussen mensen door enzo, en bovendien wilde Nynke graag wat eten terwijl we door het museum liepen. Nynke vond het allemaal prachtig, en heeft zowat het hele museum lang rechtop in de wagen gezeten om alles goed te bekijken. 1 hand op de leuning, met de ander naar de mensen zwaaien, de koningin is op pad…

De hoeveelheid energie die er in dit meisje zit is ongelofelijk. Zaterdag overdag misschien 2x tien minuten geslapen, want stel je voor dat je wat mist. Gelukkig is er altijd wel iemand die je even wil vasthouden of met je spelen!

Zaterdagavond was het tijd voor de grote barbecue. Jelle had nog veel hout en bovendien een nieuwe stookplaats met een doorsnee van anderhalve meter, dus eerst een groot vuur gestookt en op de kooltjes er van gebbqd, terwijl bier en wijn rijkelijk vloeiden. Het was weer lang onrustig in Bramstedt!
Zondag was het helaas al weer tijd voor afscheid. Erg waardevolle en fijne weekenden zijn dit altijd! Helaas de strijd om de organisatie voor volgend jaar verloren wegens gebrek aan politiek inzicht :-). Volgend jaar naar Norg. 1 Voordeel: Het is niet mijn grasveld waar volgend jaar een brandplek in zit!



Familie: DANK voor de gezelligheid!!

Geen opmerkingen: