dinsdag, oktober 09, 2007

De avonturen van Dracula

Gevaar dreigt in Harich! Dracula is gesignaleerd! Nadat in de vakantie hoektand 1 doorkwam, is vandaag ook hoektand 2 doorgebroken, en als toegift gelijk ook nog een extra tand linksonder! Blijkbaar toch erfelijk, want ook ik ben ooit dracula geweest omdat mijn hoektanden eerst kwamen!

Nynke begint overigens steeds meer op Draak-ula te lijken. Ze luistert op zich best goed, 8 van de 10 keer draait ze zich keurig om als je Nee zegt, maar de overige 2 keer is mevrouw het er niet mee eens en gaat dan letterlijk op de kop staan om haar ongenoegen kenbaar te maken! Of ze vreet iets uit en kijkt daarbij zo ondeugend dat ik eerst heel hard mijn best moet doen om serieus te blijven kijken….

Mirjam heeft het boekje Babygebaren besteld. Het schijnt dat kinderen vanaf een maand of 8 wel voldoende controle hebben over hun spieren om gebaren te kunnen maken, terwijl het tot pakweg een jaar of anderhalf duurt voordat de stembanden voldoende ontwikkeld zijn dat ze echt kunnen praten. Dat klopt wel denk ik, want Nynke moet het voorlopig hebben van twee- of drieletterige woorden als Mem, pap, da en web. Dat laatste bij voorkeurig in meervoud en meestal als signaal dat ze moe begint te worden. Enfin, we vergezellen nu trouw woorden als eten, melk, lekker en meer van gebaren. Schijnt 8 weken te duren voordat Nynke het ook oppakt, ik ben benieuwd. Wel een leuk experiment!

De blokkenkar wordt ondertussen benut om het hele huis te doorkruisen, ze heeft nu definitief door hoe het moet. Alleen de bochtjes zijn nog wat lastig, wat de nodige aanrijdingen met het meubilair veroorzaakt.

Afgelopen weekend hebben we volop genoten van het mooie weer. Mirjam speelde haar laatste korfbalwedstrijd (gescoord + publiekswissel + bloemen!), Nynke heeft zich uitstekend vermaakt op het korfbalveld met alle andere kinderen en de ruim aanwezige modder (nog niet eerder zo smerig gezien….). Wel grappig om te zien dat Nynke nu mensen herkent. Fimmy, de vaste oppas voor de maandag, was er ook, en die werd argwanend bekeken, want die hoorde niet op het korfbalveld maar thuis bij Harmen en Annemieke. De dochters van Annemieke en Harmen werden echter vol vreugde begroet…. Leuk om te zien dat Nynke het zo naar haar zin heeft, Als Mirjam haar maandagmiddag komt ophalen heeft ze niet eens oog voor Mem, zo leuk is het!
Ondertussen heb ik zaterdagmiddag zowaar nog een keer gezeild! Heerlijk rustig op het water, zonnetje en precies genoeg wind!
Mooie manier om mijn 35ste levensjaar af te sluiten! Gister dan toch definitief de 35 volgemaakt, en dat toch maar in kleine kring gevierd. Erg gezellig! En Nynke kon hernieuwd kennismaken met haar nichtje Anouk, die ondertussen ook alweer behoorlijk gegroeid is! Tja, en als Anouk dan een muts op heeft, moet je die natuurlijk afpakken!

Nynke wist op een gegeven moment van gekkigheid niet meer welke kant ze op moest. Normaal kun je namelijk rustig rondjes 33.1 draaien langs de tafel, de bank, het dressoir en heities stoel, maar met zoveel opa´s, oma´s, omkes en tantes was het onbegonnen werk. Voor je het wist werd je weer opgepakt en moest je je weer loswurmen. Maar, zoveel aandacht heeft ook voordelen, want dan is er altijd wel een Oma die je op de hobbelkoe wil zetten!

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve mensen, ik heb tot drie keer
toe geprobeerd met een E-kaart Anton te feliciteren met zijn 35 ste levensjaar. Wat was het spannend vijendertig jaar geleden en zie nu eens wat een kerel het geworden is. Ik heb denk ik verkeerde E-mailadressen van jullie, stuur eens de goede op als je wilt. Ook van Harte gefeliciteerd met de komst volgend jaar van een nieuwe spruit. Leuk!!
Dus Anton ook al is het twee dagen te laat toch nog van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele fijne gezonde jaren met Miriam en verder iedereen die je lief is. Groet van Hillie de Leeuw.