maandag, februari 25, 2008

het huis is te klein....

Het huis is te klein... Letterlijk dan, want Nynke begint zich te vervelen als ze langer als twee dagen niet naar "school" of naar Fimmy geweest is. Gelukkig is het ondertussen zo af en toe best mooi weer ,dus kan er naar hartelust buiten gespeeld worden! Favoriete activiteiten: Heel hard met je schoenen stampen op de veranda van het zomerhuisje, en rondsjouwen met een oude lekke basketbal. Ach zolang ze maar lol heeft!



Nynke wordt ook steeds sneller van begrip, of misschien is het meer dat ze steeds beter controle krijgt over wat ze zegt en doet. Tafel dekken gaat prima, maar nieuw is dat als ze iets uit de kast pakt wat er niet uit hoeft ,ze dat op verzoek ook weer netjes terug legt. En als we vragen of ze naar bed wil en ze is moe, dan gaat ze vol verwachting voor de deur naar de hal staan, na natuurlijk mama een kusje gegeven te hebben. Erg lief! Qua spraak begint er ook steeds meer herkenbaars uit te komen. "Mama" lukt, tot grote vreugde van Mirjam, sinds vorige week. Maar er komt elke dag wel weer een woord bij. Zo blijven we nu uitstekend op de hoogte van het doen en laten van onze katten, want elke keer als er een voorbij komt (binnen of buiten) roept Nynke " poesje". Een kikker is een "KeKe", een bal een "bah", en Nynke zelf is "ienke". Naar aanleiding van het versje Hoofd, schouders knieen teen weet ze ondertussen ook wat een "tee" is, en heeft ze die van zichzelf ontdekt. Maar ook die van ons, want elke keer als we het versje zingen komt ze onze tenen aanwijzen... En sinds ze ontdekt heeft dat de neus van mama en papa "toet" doet wanneer je er op drukt, is ook onze neus niet meer veilig :-)

De camera is nog steeds een favoriet attribuut, en als ze mij er mee signaleert, dan laat ze alles vallen wat ze aan het doen was, zelfs al is het op de bank klimmen. Dat mevrouw niet zoveel geduld heeft en gauw boos wordt als het niet naar haar zin gaat, mag blijken uit het volgende filmpje .




Met Mirjam gaat het nog steeds goed, alhoewel de laatste loodjes wel zwaar zijn dit keer. Vandaag al thuis gewerkt vanwege vals alarm, dus hopelijk duurt het niet lang meer!


Geen opmerkingen: