maandag, januari 12, 2009

Kerstvakantie!

Zo daar zijn we weer, op veler verzoek ;-) Het normale ritme begint er weer een beetje in te komen na 2 weken vakantie. De kinderen hebben zich prima vermaakt, al hebben we ze wel veel meegesleept door het hele land met allerlei visites met kerst en oudjaar. Een verslag van de kerstvakantie aan de hand van wat foto´s.

Begin van de kerstvakantie was het tijd voor een kerstboom (we waren al rijkelijk laat). Mirjam had een hele mooie op de kop weten te tikken en Nynke mocht helpen met optuigen. Uiteraard nadat Mirjam 26 keer gewaarschuwd had en Nynke op het hart gedrukt dat ze heel voorzichtig moest doen met de kerstballen. Laat Mirjam nou zelf de eerste bal die ze vast heeft kapot gooien…. Dat heeft ze dus de hele vakantie moeten horen. Bij elke kerstboom en kerstbal werd deze aangewezen met een “Mamma stukemaakt die!! Kerstbal!”. J

Uiteraard is er ook veel geknutseld, en hebben Nynke en Rens ook lekker samen kunnen spelen. Alhoewel, het is voor Rens vooral leren van zich af slaan, en voor Nynke een oefening in voorzichtig doen, dus een scheidsrechter is regelmatig nodig. Toch is Nynke nog steeds heel zorgzaam voor Rens.

Samen TV kijken na het bad is ook leuk!

Of alleen natuurlijk, op je buik voor de TV. Zou ie wat aan zijn ogen hebben?

In de vakantie hebben heit en mama wat meer tijd om de troep op te ruimen, en mag er dus ook wat meer. Favoriet is nog steeds knoeien met water….

Mama wil nog steeds fotograaf worden later als ze groot is, dus de kinderen waren regelmatig de klos en moesten weer poseren. Onder de kerstboom met de kerstkleren aan, met een laken er achter, van dichtbij, van veraf, er zijn minstens 200 foto´s doorheen gegaan. Gelukkig digitaal, dan hoef je ze niet meteen allemaal te ontwikkelen. Eentje wil ik jullie niet onthouden, een foto van een staande Rens. Nymke liep al op deze leeftijd, Rens doet het iets rustiger aan, maar gaat nu steeds vaker staan.

En hoe komt dit haar zo rechtop? Verregaande vorm van statische electriciteit? Of toch wat anders?

Met kerst hebben we weer een toer door Nederland gemaakt. 1e kerstdag waren we bij Cees en Nicoline, en 2e kerstdag bij Kees en Lucie. Leuk voor de opa´s en oma´s , maar vooral ook voor de kinderen! Vooral Rens had het prima naar zijn zin met zoveel mensen om bij op schoot te zitten, en Nynke kon lekker kleien met Pake. Elk jaar weer gezellig!

Geen opmerkingen: