maandag, januari 12, 2009

Nieuw baanrecord ijsbaan Norg!

Met Nynkes verjaardag kon er voor het eerst geschaatst worden deze winter. De schaatsers onder de visite waren dan ook niet meer te houden en togen ´s middags even naar de ijsbaan van Balk, die inmiddels open was.

Mirjam had voor Nynke op oudjaarsdag nog een paar schaatsen gekocht. Oud- en Nieuw waren we bij Frank en Hanneke, die een heuse ijsbaan achter in de tuin hadden. Nynke vond het schaatsen nog niet zo´n goed idee, maar vond het wel leuk om over het ijs te glijden.

In de eerste week van januari hebben we vervolgens veelvuldig het goede voorbeeld gegeven. Oma heeft veel op haar 3 kleinkinderen gepast, zodat Opa en zijn dochters en schoonzonen zich op het ijs konden vermaken.

Afgelopen zaterdag waren we met Kees op het paterswoldse meer en de kinderen bleven in Norg bij Oma. Voordat we gingen heb ik de vijver nog even geveegd en Nynke gevraagd of ze ook wilde schaatsen. Het antwoord was een volmondig ja, en ze was vervolgens niet meer van het ijs te slaan. Hierbij het verslag van de schaatsverslaggever ter plaatse:

“ Tijdens het weekend,waarin Sven Kramer en Claudia Pechstein in ijstempel Thialf europees kampioen werden, is er een aankomend talent gespot op de nieuwe natuurijsbaan in Norg (lokatie: Mezenstraat 14A).Nadat vader Anton de ijsvloer geprepareerd had, ging moeder Mirjam het jonge talent over de omheining overdragen aan de schaatscoach, die het jonge talent Nynke aan een geduchte training onderwierp. Het verbaasde de omstanders dan ook niet dat er meteen een scherp baanrecord
in de boeken geschreven kon worden.”

Geen opmerkingen: