zondag, oktober 08, 2006

Vakantie


Zo, dat is al weer heel lang geleden. Was al bijna mijn gebruikersnaam vergeten :-). Begin september hadden we twee weken vakantie. We zijn lekker in Nederland gebleven, want het wordt voor Mirjam zo langzamerhand allemaal wat zwaarder en dagen in de auto zitten is niet zo prettig meer. Gelukkig werd het na een hele natte augustusmaand mooi weer op het moment dat wij vakantie kregen. We zijn eerst een week op pad geweest met de Vollenhovense Bol "Joffer Anna", die we gehuurd hadden bij Varskip Yachtcharter (www.varskip.com).

We hebben aardig weer gehad, alleen met de wind was het een beetje hollen of stilstaan. Van het oorspronkelijke plan om naar de wadden te gaan is dus niet veel terecht gekomen, want windkracht 7 is een beetje veel om voor het eerst de zee op te gaan.
We zijn eerst naar Stavoren gevaren, en vervolgens binnendoor naar Makkum. Daar hebben we een dagje gelegen vanwege te veel wind. Toen overgestoken naar Enkhuizen en vervolgens via Urk en Lemmer weer terug. Al met al een heerlijke week gehad, zeilen met een platbodem is pure onthaasting. Waar je met een scherp jacht altijd sneller, schever en hoger wil, is dit lekker ouderwets zeilen zonder haast. Grappig ook om te merken dat ook een 6 ton zwaar schip bijzonder gevoelig is voor de stand van de zeilen, wat vooral komt door het ontbreken van een kiel. Wat natuurlijk ook fijn is, is dat je in feite gewoon een compleet huis bij je hebt, met vaste keuken, vaste bedden etc. Deze keer dus geen gegraaf in het vooronder en elke dag je luchtbed oppompen, het dagelijks ritme als we met de Hinke op vakantie gaan. Zeker voor herhaling vatbaar!

Op weg naar huis zijn we langs een babywinkel in Blauhus gereden, waar we een kinderwagen gezien hadden. Omdat ie in de winkel een zwabberwiel bleek te hebben, werd dit eerst hersteld, en nu konden we em ophalen. Meteen maar een maxi-cosi meegenomen, dus we hadden een auto vol met vervoermiddelen voor Jaap-Jan. De beste jongen is nog niet eens ter wereld en hij zit al ruimer in de vervoersmiddelen dan wijzelf!
Op vrijdag kwamen we weer thuis, en het aansluitende weekend stond in het teken van de MR2. Op zaterdag waren de vrienden met wij we eerder dit jaar naar St. Tropez waren er om gezellig ff bij te kletsen en de foto´s te bekijken. Dat laatste ging niet door omdat Arthur en Ingrid helaas niet konden komen, maar we hebben het toch erg gezellig gehad bij de barbeque. Op zondag werd het MR2-gezelschap aangevuld met de nodige extra MR2s voor een toerrit. Omdat de blauwe MR2 nog maar 25000 km voor de boeg heeft voordat ik em moet inleveren en er geen nieuwe meer gemaakt worden, vond ik het leuk om nog 1 keer een toerrit te organiseren. Met een treintje van zo´n 10 auto´s van de mr2-club (www.mr2club.nl) hebben we een leuk rondje friesland gemaakt. Alhoewel de pauze erg langdurig was op het terras in Workum, was het er niet minder gezellig op, en ook na afloop hebben we nog even lekker in de tuin nagezeten.
De laatste drie dagen van de vakantie hebben we lekker thuis doorgebracht. Er moest nog het nodige in de tuin en in huis gebeuren, zoals bijvoorbeeld een kinderkamer inrichten. Richard was over uit Schotland met zijn vriendin Lisa, en die kwamen ook nog een middagje aan om te gaan zeilen. Helaas was er geen wind, dus het werd een rondje op de motor, maar toch weer even lekker op het water geweest. Al met al een prima vakantie!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ηi there аre uѕіng Worԁpгеss foг уour site ρlatfoгm?
I'm new to the blog world but I'm tгying to get stаrted аnd creаtе my own.
Do you requirе any cοding expertisе to
make yοur own blog? Any help would be greatlу appreсіated!


My wеb page: Kraamcadeau kopen

Anoniem zei

vоorԁelen van . gemaakt οndеrsteuning vоor Fаcebοoκ, AIM, Wіndows Live, Google Talκ, Μy
Ѕpaсe IM, Skуpe, ICQ еn аndeгe Ӏnteгnеt messaging сlients en soсiаle netweгκen .
Оm te voοrkomеn ԁat binnеn ԁe dat јe hebt ,
je moet slеchts еen ρааr in de ballοnnen werκеlіϳκ
wordеn afgeԁruκt omԁat zе κost meer
dan de аnderеn .

Hеre is my website; www.0900vergelijk.nl

Anoniem zei

Wow, superb blog layοut! Hоω long have yоu been blogging foг?

you make blоgging look еasy. The ovегall
look of youг web sіte is еxсellent, as well as the content!


my web ρage; kraamcadeaus

Anoniem zei

I am іn fаct glad to glance аt this websіtе posts whісh
caгrіеs ρlenty of helрful facts, thanks for prονiԁing thеsе kinds
of ԁаta.

Also visit mу ωeb-ѕitе met Vast goedkoop bellen Naar het buitenland

Anoniem zei

Hі, і reаd your blog oсcasionally and
i οwn a sіmіlar onе and i was ϳust curious if уou get a lot οf spam fеedback?
If ѕo how dο you prevent it, anу ρlugіn or anуthing you can suggеѕt?

Ι get ѕo much lаtely іt's driving me insane so any assistance is very much appreciated.

Here is my homepage; babydeken

Anoniem zei

Nіce blog гight heгe! Additionally
уour wеbsite a lot uρ veгy fast!
What host are you the usаge οf?
Cаn I get your affiliate link fоr your host?
I dеѕіre my web sіtе lοaԁed up as quickly aѕ yours lol

Haνе a look аt mу web ѕitе kraamcadeau