woensdag, januari 31, 2007

Een dubbele baan….

Op het moment heb ik een dubbele baan! Overdag betaald aan het werk, en zodra ik thuis ben kan ik weer aan de slag in zorghotel De Gier! Ja, jullie lezen het goed, zorghotel De Gier is weer open (en volgeboekt, voordat jullie allemaal gaan bellen voor een plaatsje).

Mirjam heeft vorige week een griepvirus opgedoken, en heeft de afgelopen dagen op bed gelegen met tegen de 40 graden koorts. Tijd dus om het Rust, Reinheid en Regelmaat-regime ook op Mirjam toe te passen, maar de praktijk leert dat dat bij Mirjam wat moeilijker is dan bij Nynke.

Helaas moesten we dus ook het geplande bezoek van Steef, Suzanne en Mika afzeggen. Volgende week een nieuwe kans!

Oh ja, en dan was daar ook nog de kwestie van de verstopte riolering. Vorige week vrijdag begon de boel wat langzamer weg te lopen, en in het weekend liep het bijna helemaal niet meer, met onder andere een overstromende wasmachine als gevolg. De mannen van Aquario watermanagement en de bouwer en vorige bewoner van ons huis er bij gehaald, en weer een hoop geleerd. Zo blijkt het hele terrein achter ons prive-bezit te zijn, en loopt er een soort halve ringleiding waarop alle huizen inclusief het onze zijn aangesloten. De zogenaamde erfscheidingsput zit dan ook pas aan het eind van die ringleiding, waar een riolerings-gemaaltje de boel moet afvoeren. Ergo: de gemeente kan niets doen. Maandag heeft de bouwer van ons huis de hele dag staan graven om het aansluitingspunt achter in de tuin terug te vinden, en uiteindelijk liep de boel weer een beetje. Het probleem: Door verzakking van de oprit van onze achterbuurman zit er een knik in de afvoer. De enige oplossing is de oprit er uit en de boel opgraven…

En dat terwijl we aan de voorkant uitzicht hebben op een ander riool-gemaal. Binnenkort worden we daar dan ook op aangesloten, lijkt me een wat meer structurele oplossing!

Omdat Mirjam zo ziek was, ben ik maandag thuis gebleven om haar te verzorgen, op Nynke te passen en met haar naar het consultatiebureau te gaan. Dat schijnt een bezienswaardigheid te zijn, een vader die naar het consultatie-bureau gaat. Uiteraard nam Nynke de gelegenheid te baat om eerst een behoorlijk vieze luier te produceren en daarna nog even over de weegschaal te plassen, maar dat schijnen ze daar gewend te zijn. Na het wegen en meten (3790 gram en 52 centimeter) mochten we naar de dokter, die erg tevreden was. Ze deed onder andere een soort looptest, heel leuk om Nynke te zien lopen! En dan schijnt Nynke binnenkort ook nog te gaan lachen! Haar hoofd zelf optillen en overeind houden kan ze ook al, en ze volgt met haar ogen en hoofd datgene wat ze wil zien. Wat leert een kind toch veel in 4 weken! Al met al een leuke ervaring.

In zorghotel De Gier ben ik ’s avonds en ‘s nachts onledig met eten koken, de was doen, potten thee naar boven brengen, de afwas doen, de flessen steriliseren en Nynke in bad doen en te eten geven (in willekeurige volgorde de activiteiten van gisteravond). Met Mirjam gaat het langzaamaan weer beter, ze slaapt heel veel en heeft niet zoveel koorts meer. Hopen dat ze tegen het eind van de week weer op de been is.

Nynke doet het ondertussen prima! Ze eet goed en is heel lief! Als ze moet gaan slapen moppert ze even 5 minuten en daarna is het stil, dus het RRR-principe werpt zijn vruchten af. Overdag ligt ze wel regelmatig voor zich uit te kijken, maar gelukkig is er genoeg te zien, zoals een hele stapel knuffels (wat hebben jullie haar verwend!), de katten, de vliegende Nijntjes boven de box, of, eigenlijk het interessantste van allemaal, haar eigen handen!
En vandaag is heit helemaal trots: vannacht van half 11 tot half 5 doorgeslapen! Ga zo door famke!

Geen opmerkingen: