zondag, januari 14, 2007

Zorghotel De Gier

Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen week. De kraamverzorgsters waren nog niet weg of Mirjam begon ziek te worden. Het voeden ging niet meer omdat het verschrikkelijk zeer deed, en Mirjam kreeg koorts. Maar goed dat ik nog een week vrij was, want ik heb een hele week een soort zorghotel gerund voor mijn 2 meisjes. Door alle stress en ziekte had Mirjam wat te weinig melk, zodat Nynke afviel tot ze weer terug was op haar geboortegewicht. We geven haar nu wat extra voeding, en het gaat weer de goede kant op. Ook met Mirjam trouwens, die van de dokter een antibioticum gekregen heeft om van haar blaasontsteking! af te komen. Mirjam kolft nu voorlopig even , zodat ze zelf even kan genezen van de mishandelingen van Nynke en zodat we kunnen zien hoeveel Nynke binnenkrijgt. Het gaat steeds beter met de productie, de poedermelk is al niet meer nodig.

Daarnaast was deze week een week van veel ´eerste keren´. Zoals voor het eerst naar buiten met heit, voor de eerste keer de fles:



Voor het eerst in de box:




Voor het eerst onder de douche met heit:

En voor het eerst op pad met de auto! Volgende week is de bruiloft van Ronald en Dorine, helemaal in Eersel, en Nynke mag ook mee! Voor we zover weg gaan, willen we natuurlijk wel even oefenen. Dus afgelopen vrijdag zijn we met Nynke even koffie gaan drinken in Sneek bij tante Miep, en vanmorgen zijn we bij Barry en Ingrid geweest. Nynke vind de auto heerlijk om in te slapen, dus dat komt wel goed!



Nynke wordt steeds actiever en blijft langer wakker na een voeding (gelukkig alleen overdag). Had ze de eerste week nog de bijnaam rupsje nooitgenoeg, afgelopen week was het meer een duracell-konijntje, zo zwaait ze met haar armen als ze wakker wordt of het ergens niet mee eens is... Zie het filmpje.

Gelukkig gaat het met Mirjam en Nynke allemaal weer heel goed, dus ik kan met een gerust hart weer aan het werk morgen. Zal wel weer even wennen worden....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kunnen wij ons ook inschrijven in zorghotel de Gier?? Gisteren Nynke en Mirjam weer even ontmoet. Pake gaf Nynke de fles die ze overigens zo weer leeg had. Wat kan die lurken! Gelukkig kreeg beppe ook nog even de kans om haar vast te houden. Daarna viel ze weer lekker in slaap. Fijn dat het met mem ook weer goed is en heit succes met het andere werk.

Anoniem zei

Weer thuis gekomen uit Spanje eerst het laatste nieuws lezen uit Harich, wat een prachtige verhalen, heit moet vast een boek gaan schrijven hoor, of een collum in de libelle zou ook niet misstaan!de foto,s zijn heel erg mooi, wat een schat he? een heel rijk bezit!we genieten van het zien van al dat mooi,s Tot onze grote verrassing bestaat er een zorghotel dat onze naam draagt, we willen ons graag in laten schrijven daar, zijn nog in staat hand en span diensten te verrichten, we beginnen ook al Fries te leren, Heit en Mem, Pake en Beppe, maar onder welke naam moeten wij als overgrootouders nu verder door het leven? we zijn wel oud, maar nog niet der dagen zat, en tuffen graag nog een poosje mee in de steeds groter wordende familie, laat het ons maar eens weten, liefs van opa en oma de Gier

Anoniem zei

overgrootouders is in het Fries oerpake en beppe.