dinsdag, augustus 14, 2007

Kruipen voor beginners

En hierbij dan les 1 in de serie kruipen voor beginners! (complete cursus verkrijgbaar in de betere babyspeciaalzaken, inclusief DVD met instructiemateriaal!)

Het concept: Vanuit een zittende houding buig je jezelf naar voren en trek je je net zo lang met je handen naar voren totdat je op je buik valt. Dan de belangrijkste beweging: Handen naar voren en vooruit trekken. Duwen met de benen is optioneel maar helpt wel significant bij het snelheid maken! Resultaat: Eindelijk kun je zelf al die mooie, nieuwe en soms gevaarlijke dingen toe! Totdat mama het te gevaarlijk vindt worden.....

OK, dat was het basisprincipe. Dan nu even wat over de belemmerende factoren:
1. Pluisjes en andere leuke dingen op de grond. Leuk, nieuw en proefbaar, maar aan het eind van de dag ben je geen steek opgeschoten. Zorg dus dat je een doel hebt, en ga daar recht op af! (Kies bij voorkeur een doel zonder camera en irritante lokroep.....)
2. Roepende ouders langs de kant. Ook dit leidt alleen maar af, en kan er toe leiden dat je via een grote omweg je doel bereikt. Bovendien lijken ze altijd dichterbij dan ze eigenlijk zijn, dus meestal kom je net een paar centimeter te kort, en ze zijn te beroerd om ook even een paar centimeter te bewegen! Voordeel is wel dat ze je daarna helpen met staan!

Binnenkort meer in de serie kruipen voor beginners!

Geen opmerkingen: